Maso pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme, dokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček. Dáme odpočinout do lednice na 1 hodinu. Na oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme vychladit. Smícháme maso, cibuli, lisovaný česnek, vejce, mletý kmín, majoránku, hořčici a sůl a velmi důkladně promícháme. Přidáme hrst kuskusu a opět promícháme. Necháme v lednici odpočinout (i do druhého dne). Vytvarujeme šišky a pečeme na pečicím papíře nejprve 1,5 hodiny přikryté a poté půl hodiny odkryté. Nemělo by být potřeba podlévat.
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu