Maso pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme, dokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček. Dáme odpočinout do lednice na 1 hodinu. Na oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme vychladit. Smícháme maso, cibuli, lisovaný česnek, vejce, mletý kmín, majoránku, hořčici a sůl a velmi důkladně promícháme. Přidáme hrst kuskusu a opět promícháme. Necháme v lednici odpočinout (i do druhého dne). Vytvarujeme šišky a pečeme na pečicím papíře nejprve 1,5 hodiny přikryté a poté půl hodiny odkryté. Nemělo by být potřeba podlévat.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.