Z mletého masa uděláme klasickou sekanou. Z ní vezmeme kousek a vytvarujeme plátek jako na ptáčky. Potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky. Mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby péct.
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme škvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda, ale nepřipálit. Přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi