Z mletého masa uděláme klasickou sekanou. Z ní vezmeme kousek a vytvarujeme plátek jako na ptáčky. Potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky. Mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby péct.
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme škvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda, ale nepřipálit. Přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou