Z mletého masa uděláme klasickou sekanou. Z ní vezmeme kousek a vytvarujeme plátek jako na ptáčky. Potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky. Mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibule na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby péct.
Mezitím pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme nadrobno pokrájenou slaninu a necháme škvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda, ale nepřipálit. Přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Musíme míchat, aby se nepřipálila. Přidáme lžíci hořčice a osolíme. Kdo nechce cibulku v omáčce, může přecedit nebo rozmixovat.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka