Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná na kostičky nakrájená rajčata a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Chceme-li, aby polévka zůstala čirá, těstoviny uvaříme zvlášť a dáme je do polévky jen prohřát. Hotovou polévku posypeme na talířích strouhaným sýrem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou