Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná na kostičky nakrájená rajčata a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Chceme-li, aby polévka zůstala čirá, těstoviny uvaříme zvlášť a dáme je do polévky jen prohřát. Hotovou polévku posypeme na talířích strouhaným sýrem.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem