Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1,5
      ks brambory
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • voda
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      ks jarní cibulka nemusí být
    • 2
      ks paprika nejlépe červenou a zelenou nebo žlutou
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • paprika - sladká červená
    • kmín
    • gulášové koření
    • 3
      ks nakládané okurky větší
    • 2
      ks pikantní klobása
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a podlijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bujon, všechno koření kromě majoránky, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do poloměkka. Pokud se voda vyvaří, znovu dolijeme, ale zase jen tak, aby byly brambory mírně ponořené (ne, aby nám plavaly).
  • Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zelenou cibulku, na větší kostky nakrájené papriky, na kostky nakrájené okurky a ještě provaříme. Papriky musí být křupavé ne rozvařené. Zahušťovat se nemusí nic, brambory to zahustí samy. Když je vše akorát, ještě dochutíme, můžeme přidat i špetku vegety, vypneme a vmícháme lžičku v dlani rozetřené majoránky.
  • Podáváme s chlebem, moje rozmazlená sarančata si na to dají ještě kopeček zakysané smetany. Mělo by to mít tuhou konzistenci, takový lžícostoják. :-)
Zařazení: Brambory Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.