Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně prochladnout.
Utřete máslo s cukrem do pěny a po troškách přidávejte svařené kakao (poněkud zřídne).
Na dno hranaté formy dejte piškoty a lžící poklaďte krémem. Vrstvy střídejte, poslední je krém. Nechte v lednici do druhého dne. Před podáváním ozdobte šlehačkou, jahodou a lístkem máty.
Lze použít i dětské piškoty. Krém je možné nalít najednou, ale to se potom piškoty „sdružují“ a krém se mezi ně nedostane.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků