Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně prochladnout.
Utřete máslo s cukrem do pěny a po troškách přidávejte svařené kakao (poněkud zřídne).
Na dno hranaté formy dejte piškoty a lžící poklaďte krémem. Vrstvy střídejte, poslední je krém. Nechte v lednici do druhého dne. Před podáváním ozdobte šlehačkou, jahodou a lístkem máty.
Lze použít i dětské piškoty. Krém je možné nalít najednou, ale to se potom piškoty „sdružují“ a krém se mezi ně nedostane.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra