Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středněhněda – pozor, ať to není příliš, byl by hořký. Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.
Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.
Chcete-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Mascarpone našleháme s cukrem. Do skleněné formy čtvercového tvaru ho dáme na dno, na něj vyskládáme piškoty namočené…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou