Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středněhněda – pozor, ať to není příliš, byl by hořký. Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.
Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.
Chcete-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Mascarpone našleháme s cukrem. Do skleněné formy čtvercového tvaru ho dáme na dno, na něj vyskládáme piškoty namočené…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“