Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středněhněda – pozor, ať to není příliš, byl by hořký. Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.
Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.
Chcete-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Mascarpone našleháme s cukrem. Do skleněné formy čtvercového tvaru ho dáme na dno, na něj vyskládáme piškoty namočené…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage