Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středněhněda – pozor, ať to není příliš, byl by hořký. Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.
Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.
Chcete-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Mascarpone našleháme s cukrem. Do skleněné formy čtvercového tvaru ho dáme na dno, na něj vyskládáme piškoty namočené…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem