Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé zapíchneme řapík celeru (s ním si tu lahůdku nabíráme). Rajčátka a zbytek celeru dáme na misku, nakrájíme bagetu.
Místo tučného tvarohu můžeme použít odtučněný, místo majonézy dietní jogurt, místo bagety rohlík, místo dijonské hořčice naši obyčejnou, místo cherry rajčátek nakrájet velká. To už ale budeme mít úplně jinou pomazánku.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek