Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé zapíchneme řapík celeru (s ním si tu lahůdku nabíráme). Rajčátka a zbytek celeru dáme na misku, nakrájíme bagetu.
Místo tučného tvarohu můžeme použít odtučněný, místo majonézy dietní jogurt, místo bagety rohlík, místo dijonské hořčice naši obyčejnou, místo cherry rajčátek nakrájet velká. To už ale budeme mít úplně jinou pomazánku.
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu