Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
Omáčka: Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme smetanou na vaření a přídáme nastrouhaný sýr. Necháme povařit a přidáme oregano, bazalku a kari. Mlékem připadně naředíme.
Žampiony: Oloupané a nakrájené žampiony podusíme na pánvi s rozpušteným máslem a přidaným mletým kmínem.
Maso osmažíme na předem rozpálené pánvi a nakonec zasypeme sezamem. Jako příloha se hodí americké brambory, je však možné volit i jiný oblíbený druh přílohy.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči