Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
Omáčka: Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme smetanou na vaření a přídáme nastrouhaný sýr. Necháme povařit a přidáme oregano, bazalku a kari. Mlékem připadně naředíme.
Žampiony: Oloupané a nakrájené žampiony podusíme na pánvi s rozpušteným máslem a přidaným mletým kmínem.
Maso osmažíme na předem rozpálené pánvi a nakonec zasypeme sezamem. Jako příloha se hodí americké brambory, je však možné volit i jiný oblíbený druh přílohy.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina