Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
Omáčka: Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme smetanou na vaření a přídáme nastrouhaný sýr. Necháme povařit a přidáme oregano, bazalku a kari. Mlékem připadně naředíme.
Žampiony: Oloupané a nakrájené žampiony podusíme na pánvi s rozpušteným máslem a přidaným mletým kmínem.
Maso osmažíme na předem rozpálené pánvi a nakonec zasypeme sezamem. Jako příloha se hodí americké brambory, je však možné volit i jiný oblíbený druh přílohy.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem