Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
Omáčka: Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme smetanou na vaření a přídáme nastrouhaný sýr. Necháme povařit a přidáme oregano, bazalku a kari. Mlékem připadně naředíme.
Žampiony: Oloupané a nakrájené žampiony podusíme na pánvi s rozpušteným máslem a přidaným mletým kmínem.
Maso osmažíme na předem rozpálené pánvi a nakonec zasypeme sezamem. Jako příloha se hodí americké brambory, je však možné volit i jiný oblíbený druh přílohy.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami