Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku.
Omáčka: Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme smetanou na vaření a přídáme nastrouhaný sýr. Necháme povařit a přidáme oregano, bazalku a kari. Mlékem připadně naředíme.
Žampiony: Oloupané a nakrájené žampiony podusíme na pánvi s rozpušteným máslem a přidaným mletým kmínem.
Maso osmažíme na předem rozpálené pánvi a nakonec zasypeme sezamem. Jako příloha se hodí americké brambory, je však možné volit i jiný oblíbený druh přílohy.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka