Tuniská omáčka Shakshouka

Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a… více o Tuniská omáčka Shakshouka
2.5
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a… více o Tuniská omáčka Shakshouka
Všechny suroviny dáme do mixéru. Důkladně promixujeme a ihned podáváme. Můžeme ve sklenicích ještě ozdobit šlehačkou a… více o Shake s malinami
Máslo rozetřeme s cukrem, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které… více o Máslové sušenky Shortbread
Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté… Celý článek
Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké… Celý článek
Špacírují se vám po domě mravenci jako po vlastním? Nejste zdaleka sami, stalo se to asi… Celý článek
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme. Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na… více o Meruňková cizrna
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme… více o Pangas se žampiony a pórkem
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra… více o Sicilská směs
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžicí oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.… více o Halušky s kysaným zelím
jogurt, majonézu, nastrouhaný česnek, vegetu a pažitku smícháme dohromady a opatrně podle chuti přidáme trošku sojové… více o Dresing speciál
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že… více o Kuře na soli s citronem
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.´Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody.… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Hrnek cukru a 2 celá vejce umícháme, postupně přidáme mouku, olej, mléko, skořici, na jemno nastrouhanou mrkev, … více o Mrkvový hrníčkový koláč s kokosem
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme. Pak přidáme česnek nakrájený na… více o Omáčka na špagety nebo jiné těstoviny
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.… více o Bramborovo-houskové knedlíky
Cuketové ragú: Z cukety odkrojíme špičky na obou stranách. Rozkrojíme ji a nakrájíme na silnější plátky (cca. 1,5 cm),… více o Filety z lososa s cuketovým ragú
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným… více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi