Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oreganem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony, papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro doměkka. Dochutíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
Podáváme s rýží nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2…
více o Sicilská velikonoční buchta
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater