Sicilská směs

2.94

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 120
      g drůbeží játra
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      g hovězí maso
    • 100
      g paprika
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      špetka oregáno
    • 250
      g vepřová kýta
    • 3
      ks feferonka nemusí být
    • 200
      ml vývar může být i z kostky
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g sýr nemusí být
    • 80
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oreganem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony, papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro doměkka. Dochutíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
  • Podáváme s rýží nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.

Podobné recepty

Doporučujeme