Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Vhodíme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oreganem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony, papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro doměkka. Dochutíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
Podáváme s rýží nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2…
více o Sicilská velikonoční buchta
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem