Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme a dáme do vyššího pekáčku nebo plechu o rozměrech 25x35 cm. Místo vymazání formy použijeme pečicí papír – přímo na něm můžeme těsto krásně vyválet a snadno přenést do plechu. Těsto musí přesahovat dno, protože pak budeme spojovat spodní a vrchní část.
Kandované ovoce nasekáme na malé kousky, nakrájíme čokoládu a umícháme spolu s tvarohem a marmeládou. Náplň natřeme na těsto. Vyválíme druhou polovinu těsta, tou přikryjeme náplň a spojíme okraje obou těst (na vyválení horní vrstvy opět použijeme pečicí papír, pak stačí těsto převrátit rovnou na náplň a papír sloupnout). Na horní vrstvu rovnoměrně rozložíme mandle.
Troubu zahřejeme na 220 °C , po vložení buchty snížíme na 200 °C a pečeme 25–30 minut.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety