Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, skořici, bobkový list, tymián, hřebíček, citronovou kůru a lžíci cukru.
Zamícháme, přisypeme mouku a necháme ji za občasného míchání zežloutnout. Přidáme rajčatový protlak (někdy stačí 1 plechovka), dobře promícháme a chvíli dusíme. Potom zalijeme hovězím vývarem (nebo osolenou vodou) a dobře povaříme. Zde dávám i hovězí maso, které pak vložím k omáčce.
Téměř hotovou omáčku podle chuti okyselíme, osolíme a případně přisladíme.
Na závěr omáčku procedíme – odstraníme tím zejména koření.
Podáváme s vařeným hovězím masem a s houskovým knedlíkem.
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort