Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou, dusíme do změknutí zeleniny.
Pak vybereme koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu nebo šlehačku a trochu zahustíme moukou. Smetanu přiléváme pomalu, aby se omáčka nesrazila.
Dobře povaříme, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou.
Jestli chceme i maso, tak jej opečeme zprudka na pánvi, vložíme do zeleninového základu a pečeme v troubě, nebo dusíme na plotně do změknutí masa. Také můžeme použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího netřeba.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi