Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou, dusíme do změknutí zeleniny.
Pak vybereme koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu nebo šlehačku a trochu zahustíme moukou. Smetanu přiléváme pomalu, aby se omáčka nesrazila.
Dobře povaříme, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou.
Jestli chceme i maso, tak jej opečeme zprudka na pánvi, vložíme do zeleninového základu a pečeme v troubě, nebo dusíme na plotně do změknutí masa. Také můžeme použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího netřeba.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem