Simči svíčková

2.92

hodnoceno: 25
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      ks celer stačí menší
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks mrkev střední
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      ks bobkový list menší
    • 430
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks kořen petržele
    • 3
      ks pepř celý
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

  • Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nakrájenou zeleninu, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou, dusíme do změknutí zeleniny.
  • Pak vybereme koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu nebo šlehačku a trochu zahustíme moukou. Smetanu přiléváme pomalu, aby se omáčka nesrazila.
  • Dobře povaříme, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou.
  • Jestli chceme i maso, tak jej opečeme zprudka na pánvi, vložíme do zeleninového základu a pečeme v troubě, nebo dusíme na plotně do změknutí masa. Také můžeme použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího netřeba.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: