Šípková marmeláda

3.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • voda
    • hřebíček
    • šípky
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme (na 1 kg protlaku připadne 1 kg cukru) a pomalu přivedeme k varu. Okořeníme hřebíčkem a vaříme do zhoustnutí. Hotovým protlakem plníme malé skleničky. Hodí se k přípravě omáček, na pečení cukroví, ale i ke zvěřině nebo na chleba.

Podobné recepty

Použité suroviny: Cukr Hřebíček Šípky Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: