Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle. Vmícháme polovinu parmezánu, ochutíme muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a 10 minut povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dosolíme, opepříme.
Omáčku důkladně promícháme s těstovinami. Porce na talíři posypeme zbytkem parmezánu, posypeme bylinkami.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky). Upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce