Šišky s jahodovou pěnou

3.2

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 3,7
      dl mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 1,5
      lžíce hnědý rum
    • 40
      g cukr krystal
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 40
      g hera
    • citronová kůra
  • Na pěnu
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 2
      ks bílek
    • 1,5
      lžíce jahodový džem

Postup přípravy receptu

  • Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme těsto asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout, aby byla jednou tak velká. Do menší pánve dáme asi 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
  • Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: