Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme těsto asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout, aby byla jednou tak velká. Do menší pánve dáme asi 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví