Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme těsto asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout, aby byla jednou tak velká. Do menší pánve dáme asi 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč