Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
Pak těsto rozdělte na dva díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh nebo povidla. Nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 stupních asi patnáct minut dozlatova.
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany