Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku s kypřicím práškem, cukr, špetku soli, vejce a máslo. Vypracujeme těsto.
Mletý mák smícháme se smetanou, cukrem a špetkou skořice. Směs krátce povaříme a necháme zchladnout. Pak přidáme žloutky a vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto si rozdělíme na 3 díly a z každého si vyválíme placku. Jednu položíme na plech s pečicím papírem, potřeme náplní, navrstvíme druhý díl těsta, znovu potřeme náplní a navrch dáme třetí díl. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové