Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku s kypřicím práškem, cukr, špetku soli, vejce a máslo. Vypracujeme těsto.
Mletý mák smícháme se smetanou, cukrem a špetkou skořice. Směs krátce povaříme a necháme zchladnout. Pak přidáme žloutky a vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto si rozdělíme na 3 díly a z každého si vyválíme placku. Jednu položíme na plech s pečicím papírem, potřeme náplní, navrstvíme druhý díl těsta, znovu potřeme náplní a navrch dáme třetí díl. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou