Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku s kypřicím práškem, cukr, špetku soli, vejce a máslo. Vypracujeme těsto.
Mletý mák smícháme se smetanou, cukrem a špetkou skořice. Směs krátce povaříme a necháme zchladnout. Pak přidáme žloutky a vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto si rozdělíme na 3 díly a z každého si vyválíme placku. Jednu položíme na plech s pečicím papírem, potřeme náplní, navrstvíme druhý díl těsta, znovu potřeme náplní a navrch dáme třetí díl. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole