Uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku s kypřicím práškem, cukr, špetku soli, vejce a máslo. Vypracujeme těsto.
Mletý mák smícháme se smetanou, cukrem a špetkou skořice. Směs krátce povaříme a necháme zchladnout. Pak přidáme žloutky a vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto si rozdělíme na 3 díly a z každého si vyválíme placku. Jednu položíme na plech s pečicím papírem, potřeme náplní, navrstvíme druhý díl těsta, znovu potřeme náplní a navrch dáme třetí díl. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dorůžova.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové