Kelišovské kotlety Naklepeme kotlety, aby byly dostatečně měkké. Na každou kotletu položíme plátek sýra, poté šunku a srolujeme. Vložíme… více o Kelišovské kotlety
Vinařské kotlety Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme,… více o Vinařské kotlety
Alsaské kotlety Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety
Víte, co je to vodní kefír a tibetská houba? Odhalte tajemství… Tibetská houba se těší čím dál větší popularitě. Co to je a jak z ní vyrobit domácí kefír,… Celý článek
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou… Bábovka neodmyslitelně patří k české gastronomii. A i když se peče v typické formě s komínkem… Celý článek
Znáte okonomiyaki? Tuhle skvělou japonskou omeletu připravíte, i… Pokud milujete jednoduchá, ale přitom neuvěřitelně chutná jídla, japonská omeleta okonomiyaki… Celý článek
Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete Každému občas zbydou nějaké suroviny z předchozího vaření nebo pečení a láme si hlavu, jak je… Celý článek
Kuřecí špalíčky s nivou Do pekáčku naskládáme kuřecí špalíky, které okořeníme grilovacím kořením nebo vegetou a bazalkou. Zakápneme olejem.… více o Kuřecí špalíčky s nivou
Kuřecí tajemství Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku… více o Kuřecí tajemství
Moučník s revení (rebarborou) nebo… Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na… více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Pudinková buchta se skořicí Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme uvařený pudink. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nizké kulaté… více o Pudinková buchta se skořicí
Tabouleh Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny… více o Tabouleh
Omáčka z drůbežích jater Játra očistíme,opláchneme a necháme okapat.Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.K cibuli… více o Omáčka z drůbežích jater
Čína placičky Nakrajime si na jemne pasky,kureci prsicka,pridame na jemno cibule,koreni ,vajicka,sojov.omacku a Solamil,toho dame… více o Čína placičky
Okurková omáčka z hovězího masa Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky,… více o Okurková omáčka z hovězího masa
Česneková krkovička na houbách Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku… více o Česneková krkovička na houbách
Hermelín se šunkou v pivním… Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky,… více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí… Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici,… více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Pikantní kuře na zelí Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s… více o Pikantní kuře na zelí