lžička
skořice - mletá
smíchaná se 2 lžícemi cukru
Postup přípravy receptu
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinou cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou, ořechy a nakonec cukrem se skořicí.
Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 15–20 minut při 120 °C.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně vmícháme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky