Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

3.6

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 125
      g hera
    • 1
      hrnek cukr krupice
  • Na posyp
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g ořechy
    • 2
      lžička skořice - mletá smíchaná se 2 lžícemi cukru

Postup přípravy receptu

  • Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
  • Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinou cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
  • Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou, ořechy a nakonec cukrem se skořicí.
  • Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 15–20 minut při 120 °C.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: