lžička
skořice - mletá
smíchaná se 2 lžícemi cukru
Postup přípravy receptu
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinou cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou, ořechy a nakonec cukrem se skořicí.
Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 15–20 minut při 120 °C.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně vmícháme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení