lžička
skořice - mletá
smíchaná se 2 lžícemi cukru
Postup přípravy receptu
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinou cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou, ořechy a nakonec cukrem se skořicí.
Dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme 15–20 minut při 120 °C.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně vmícháme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena