Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými fóliemi. Vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme hvězdičky. Polovinu z nich před upečením potřeme rozšlehaným žloutkem, doprostřed dáme trošku marmelády a do ní zatlačíme polovinu lískového oříšku. Při pečení marmeláda zaschne a oříšek zůstane přilepený. Upečené hvězdičky (jednu bez oříšku a nahoru jednu s oříškem) slepíme marmeládou.
Potřebují tak 10–14 dní dojít, nejlépe v kameninové nádobě v chladnu.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná