Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými fóliemi. Vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme hvězdičky. Polovinu z nich před upečením potřeme rozšlehaným žloutkem, doprostřed dáme trošku marmelády a do ní zatlačíme polovinu lískového oříšku. Při pečení marmeláda zaschne a oříšek zůstane přilepený. Upečené hvězdičky (jednu bez oříšku a nahoru jednu s oříškem) slepíme marmeládou.
Potřebují tak 10–14 dní dojít, nejlépe v kameninové nádobě v chladnu.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody