Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný vlahý tuk. Osolíme, přilijeme vykynutý kvásek a vypracujeme vláčnější těsto, asi jako na buchty. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté těsto vyválíme na silnější plát, pomastíme tukem, posypeme hrubým krystalovým cukrem, skořicí a nakonec ještě pokapeme tukem. Plát stočíme jako roládu a nakrájíme z něj asi 2 cm silné řezy. Namočíme spodní stranu v mouce. Na plechu necháme řezy ještě asi čtvrt hodiny kynout. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Po vytažení z trouby musíme koláče z plechu okamžitě sundat, aby cukr nevytekl na plech. Koláče jsou nejlepší, dokud jsou ještě teplé.
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou