Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný vlahý tuk. Osolíme, přilijeme vykynutý kvásek a vypracujeme vláčnější těsto, asi jako na buchty. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté těsto vyválíme na silnější plát, pomastíme tukem, posypeme hrubým krystalovým cukrem, skořicí a nakonec ještě pokapeme tukem. Plát stočíme jako roládu a nakrájíme z něj asi 2 cm silné řezy. Namočíme spodní stranu v mouce. Na plechu necháme řezy ještě asi čtvrt hodiny kynout. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Po vytažení z trouby musíme koláče z plechu okamžitě sundat, aby cukr nevytekl na plech. Koláče jsou nejlepší, dokud jsou ještě teplé.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou