Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný vlahý tuk. Osolíme, přilijeme vykynutý kvásek a vypracujeme vláčnější těsto, asi jako na buchty. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté těsto vyválíme na silnější plát, pomastíme tukem, posypeme hrubým krystalovým cukrem, skořicí a nakonec ještě pokapeme tukem. Plát stočíme jako roládu a nakrájíme z něj asi 2 cm silné řezy. Namočíme spodní stranu v mouce. Na plechu necháme řezy ještě asi čtvrt hodiny kynout. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Po vytažení z trouby musíme koláče z plechu okamžitě sundat, aby cukr nevytekl na plech. Koláče jsou nejlepší, dokud jsou ještě teplé.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu.
Když je kaše hotová přidáme pudink (rozmíchaný v mléce). A vaříme dalčí…
více o Pudinková bábovka (nepečená)